Mami lind të binjakëzuar, por prova e ADN-së dëshmon se secili ka një baba të ndryshëm
Mami lind të binjakëzuar, por prova e ADN-së dëshmon se secili ka një baba të ndryshëm

Një baba në Vietnam filloi të rritet dyshues për atësinë e fëmijëve të tij kur anëtarët e familjes vazhduan të tregonin se binjakët dukeshin krejtësisht të ndryshëm nga njëri-tjetri. Pra, babai kërkoi një test të ADN-së.

Ai së pari mendoi se ndoshta një nga binjakët e tij u ndërrua në lindje në spital. Tani, në moshën 2 vjeçare, një vëlla ka flokë të hollë, të drejtë, ndërsa tjetra ka flokë të trashë dhe me onde. Identitetet e fëmijëve kanë mbetur anonime për t’i mbrojtur ata.

Testi konfirmoi teorinë e tij përtej imagjinatës së tij më të egër: Një nga binjakët ishte fëmija i tij biologjik, ndërsa tjetri i përkiste një njeriu tjetër.

Shfaqja e rrallë quhet binjakë dyfishtë, një ngjarje ku çdo vëlla ka një baba të ndryshëm. Në këtë rast, dy vezë të veçantë u fekonduan nga dy burra të ndryshëm.

Kjo mund të ndodhë kur një grua ka marrëdhënie dy herë brenda periudhës së ovulacionit të njëjtë.

“Qendra jonë për Laboratorin e Analizës dhe Teknologjisë Gjenetike ka testuar dhe ka gjetur një palë binjakë dy-atërore,” tha Dr Le Dinh Loung. “Kjo është e rrallë jo vetëm për Vietnamin, por për botën”.

Ky është rasti i parë i binjakëve dyfishtë në Vietnam, por tashmë ishte një rast i mëparshëm në Nju Xhersi. Ngjashëm, babai atje nuk dyshonte se gruaja e tij kishte një lidhje deri disa vite pasi binjakët kishin lindur dhe filluan të dukeshin ndryshe.

LEAVE A REPLY