Njeriu pretendon të ketë gjetur topat e plastikës brenda bra të të dashurës që mund të shkaktojë kancer
Njeriu pretendon të ketë gjetur topat e plastikës brenda bra të të dashurës që mund të shkaktojë kancer

Të brendshme femrash mund të jenë të shtrenjta-bra në veçanti. Pas të gjitha, qëllimi i një sytjena nuk është vetëm për të mbuluar gjinjtë. Duhet gjithashtu të mbështesë, të heqë, të formojë dhe t’i mbajë ato në vend – shpesh për orë të tëra në një kohë. Sidoqoftë, pavarësisht se sa të rëndësishme janë brajat, gratë që ulin shpenzimet kanë tendencë të blejnë bras të lirë, gjë që mund të jetë një rrezik për shëndetin.
Përdoruesi i Facebook Tyrone Escoto gjeti një postim viral në faqet e medias sociale të përmendura, duke treguar bras që përmbajnë topa të vogla plastike që mund të shkaktojnë që gjiri i përdoruesit të bëhet i lënduar me pika të kuqe.
Për t’u siguruar që e dashura e tij të përdorë bra të sigurta, ai vazhdoi të kontrollonte dhe zbuloi se lidhja e të dashurës së tij përmbante të njëjtat topa plastike. Për të paralajmëruar të tjerët, ai postoi video dhe fotografi se si ai sytjena dukej sikur për të rritur ndërgjegjësimin.
Por sipas një raporti nga thanhnienews, këto bra janë bërë në Kinë dhe janë reklamuar për të rritur madhësinë e gjirit duke ‘massaging’ gjinjtë. Ato përmbajnë çanta të vogla plastike me një solucion me vaj të shpallur si silikone, e cila ka topa plastike që supozohet të prodhojnë një efekt “masazh” që rrit madhësinë e gjirit pa kirurgji plastike, sipas etiketimit të gjetur në produkte.
Por zgjidhja e lëngshme përmban vajin e vulës minerale, i cili mund të përmbajë ndotës, veçanërisht hidrokarburet aromatike policiklike, si anthracene kancerogjene, benzopyrene, krizen, koronenë, tetracenë, fenantren, pyrene, pentacene, priphenylene dhe ovalene. Dr. Dang Cam Ha nga Instituti i Bioteknologjisë i Vietnamit tha se hidrokarburet mund të gjenden në shumë lodra të fëmijëve, por një numër i madh i tyre mund të shkaktojnë kancer, zakonisht kancer të lëkurës.

LEAVE A REPLY