Njihuni me "Mbretëreshën e errët" që u tha për të zbardhur lëkurën e saj të jashtëzakonshme të errët nga shoferi Uber

Njihuni me “Mbretëreshën e errët” që u tha për të zbardhur lëkurën e saj të jashtëzakonshme të errët nga shoferi Uber

Njihuni me Nyakim Gatwech, modelin sudanez të Jugut i cili po i mëson njerëzit të mos kenë frikë nga errësira. Me lëkurën e saj të thellë të pigmentuar dhe vendosmërinë e ashpër, ajo po zbraps barrierat e bukurisë konvencionale dhe inkurajon të tjerët të bëjnë pikërisht të njëjtën gjë.
24-vjeçarja ikonë e modës, e cila tani jeton në Minneapolis, Minnesota, nuk ka turp për melaninën e saj dhe ajo siguron që bota është e vetëdijshme. “Çokollata ime është elegante. Pra, është ajo që unë përfaqësoj … Një komb luftëtarësh “, ajo titroi një nga fotografitë e saj të shumta Instagram, të cilat në mënyrë rutinore tejkalojnë 10 mijë pëlqime secila. Në një tjetër, ajo detajon një përvojë në të cilën një shofer Uber sugjeroi që ajo të përpiqet ‘të zbardhojë’ lëkurën e saj – dhe reagimi i saj i vetëm ishte qeshur. “Ju nuk do të besoni llojin e pyetjeve që marr dhe llojin e duket që kam për të pasur këtë lëkurë.”
Gatwech nuk është vetëm një avokat për diversitetin në industrinë e modës, por edhe një zë për të drejtat e Zi në të gjithë botën. Ajo është quajtur edhe “Mbretëresha e Errësirës”, një titull që me kënaqësi e pranon. “E zezë është e guximshme, e zezë është e bukur, e zezë është ari … Mos lejoni që standardet amerikane të dëmtojnë shpirtin tuaj afrikan.” Dua lëkurën në të cilën jetoni, pavarësisht se çfarë ngjyra apo hije mund të jetë!

LEAVE A REPLY