Shkencëtarët dhe vendasit janë të zhgënjyer nga këto krijesa të ngjashme me trurin që përhapen në organet e freskëta të ujit
Shkencëtarët dhe vendasit janë të zhgënjyer nga këto krijesa të ngjashme me trurin që përhapen në organet e freskëta të ujit

 

 

Ata besohet se kanë origjinën nga Misisipi dhe që nga ajo kohë kanë migruar në perëndim.

A keni hyrë ndonjëherë në krijesa të çuditshme që shumë njerëz nuk e kanë parë kurrë në jetën e tyre? Dikush “hodhi poshtë” një masë të ngjashme me trurin në lagunën e humbur në Vancouver të Kanadasë, gjatë një Bio-Blitz të kohëve të fundit 24 orëshe, kur një masë e dashamirësve të natyrës amatore ndihmoi një grup ekspertësh të katalogojnë të gjitha llojet e specieve që jetojnë në parku.
Kathleen Stormont nga Shoqëria Ekologjike e Stanley Park thotë: “Ata janë një koloni e organizmave të vegjël që duan të rrijnë së bashku. Ata kanë një linjë shumë antike që nuk ka ndryshuar për qindra mijëra vjet “.
Një organizëm i vetëm është pre e lehtë. Rrinë së bashku dhe nuk jeni aq të ngjarë të hani. “Nëse ke një grabitqar, ka siguri në numër,” thotë ajo.

Ju mund të mendoni për atë si një fruta gjigande lizës peeled që mund të rritet në madhësinë e një basketboll deflated. Për ata që nuk janë të shqetësuar, le të mendoni se çfarë truri apo veshka mund të duken sikur të kishte evoluar nën ujë.
“Ne pamë gjëra që normalisht nuk shohim”, thotë Celina Starnes, arsimtari publik i shoqërisë ekologjike dhe menaxher i kontakteve. Masë e goo ishte me sa duket një bryozoan, e cila ishte shumë e vështirë për të parë si ajo kamufluar në ujë të errët. Ujërat e ulëta i bënë të dukshme – dhe kërkuesit u tronditën për sa kishte!
Starnes thotë se bryozoans janë kafshë me ujë të freskët që besohet të kenë origjinën në Misisipi. Që nga ajo kohë kanë migruar në perëndim.
“Ajo që bryozoans pëlqen është se ka pak ose aspak nivel të lartë dhe të lartë të lëndës ushqyese”, thotë ajo. Një tjetër argëtim i gjetur gjatë Bio-Blitz ishte myshk goblin. “Duket si çdo myshk i vjetër derisa të ndizni dritat”, thotë Starnes. “Ajo ka një luminescence gjelbër.”
Me sa duket, kjo “kafshë e myshk” është në të vërtetë një koloni e organizmave të lidhur së bashku në një masë xhelatine. Çdo individ në koloni spastron ujin me një “lak” për të kapur organizma të vegjël për ushqim.

 

 

LEAVE A REPLY