Gruaja me Mole Kanceroze fytyre ka Katër Balloon Implantuar në fytyrën e saj për të shtrirë lëkurën
Gruaja me Mole Kanceroze fytyre ka Katër Balloon Implantuar në fytyrën e saj për të shtrirë lëkurën

Ajo jetoi normalisht përkundër numrit të madh të lindjes në fytyrën e saj, por mjekët i thanë asaj se ajo duhej ta hiqte pasi ajo doli të ishte kanceroze.
23-vjeçari Xiao Yan lindi me një mole të rrallë, një nevus melanocitik kongjenital – një lloj lindjeje që prek rreth 1% të foshnjave në mbarë botën. Megjithëse ajo jetoi për fat të mirë dhe normalisht përkundër mole të madhe në fytyrën e saj, mjekët thonë se ajo ka për të hequr atë si ajo mund të kthehet vdekjeprurëse.
“Pavarësisht nga grushta e madhe e zezë në fytyrën time, kënaqesha me fëmijërinë time duke luajtur me shokët e mi”, tha ajo. “Isha e lumtur.
“Por, ndërsa unë u rrit, fakti që unë isha ‘ndryshe’ u bë gjithnjë e më i madh ”.
Mjekët duhet të trajtojnë Xiao Yan në Spitalin e Popullit të Nëntë të Shangait në Kinën lindore, duke u frikësuar se ilaçi mund të bëhet kanceroz. Megjithatë, heqja e numrit të madh të lindjes që mbulonte pjesën më të madhe të fytyrës së saj nuk është aq e lehtë.
Mjekët thonë se ata duhet të “shtrinë” lëkurën për ta bërë më të lehtë për ta hequr. Për ta bërë këtë të mundur, ata implantuan 4 balona me vezë në lëkurën e saj. Ata janë injektuar rregullisht me kripur, për të zgjeruar butësisht ato – duke e shtrirë lëkurën ashtu siç bëjnë.
Familja e varfër e Xiao arriti detyrën e pamundur të rritjes së 11.177 dollarëve për fazën e parë të trajtimit të saj në Shangai, e cila filloi në tetor. Por Xiao thotë se nuk ishte e lehtë pasi balonat shkaktuan kaq shumë dhimbje.
“Gjatë muajit të parë të trajtimit, fytyra ime u dëmtua kaq shumë për shkak të zgjerimit të vezëve dhe injeksione të kripës, saqë desha të përplasja fytyrën time në një mur”, tha Xiao. “Kam ndier keq për veten time,” Xiao tha. “Por unë jam rritur nën mbështetjen e familjes sime dhe tani jam shumë më pozitive”.
Vëllai i saj binjak dhe pjesa tjetër e familjes së saj po vazhdojnë të mbledhin fonde për operacionet e saj të vazhdueshme dhe kanë arritur rreth 5.588 funte.

LEAVE A REPLY